Endurance Racing

Minden, ami hosszútávú versenyzés

Magyar induló az EWC-ben!

kovacs_balint02.jpg

Kijött a Sepangi 8 órás viadal nevezési lsitája, amelyen több érdekességet is találhatunk – számunkra legfontosabbként magyar indulót is!

Már a szeptemberi Bol d’Ornál is felmerült annak a lehetősége, hogy magyar motorossal is találkozhassunk az EWC mezőnyében, ám akkor egy szponzor váratlan visszalépése megakadályozta a megvalósulást. Most viszont elhárult minden akadály az elől, hogy Kovács Bálint bemutatkozhasson a világbajnokságon: a H-Moto Team 18 éves motorosa a Exteria KSPCS Racing Team by Empora színeiben egy Superstock kategóriás Suzuki GSX-R 1000-es nyergében vág neki a viadalnak. Nem lesz számára teljesen ismeretlen a versenygép, hiszen idén az IDM Suzuki kupájában is egy ilyennel hódította el a bajnoki címet. Elvárások egyik fél részéről sincsenek: a cél a tanulás és a nem mindennapi lehetőség kiélvezése – ami ha minden jól megy, nem csupán egyszeri alkalom maradhat. 

Ezen túl az is kiderül a nevezési listából, hogy kik ülhetnek fel az ERC Ducatira: a csapat húzóneve egyértelműen Randy de Puniet lesz, akinek a Team SRC Kawasakinál és a Honda Endurance Racingnél szerzett tapasztalatai biztosan a csapat hasznára lesznek. Társai sem ismeretlen nevek: Ondrej Jezek és Louis Rossi egyaránt ismerősen csenghet a motorsportrajongóknak: a cseh tavaly futott teljes szezont a Superbike-világbajnokságon, Louis Rossi pedig a gyorsaságimotoros-világbajnokság legkisebb és középső ketgóriájában húzott le pár szezont. Emellett mindketten ott voltak az EWC tavalyi szezonjában is: Jezek a Mercury Racing BMW-jének míg Rossi a Suzuki Junior Team stock kategóriás Suzukijának nyergében.

A Sepangi 8 órás előzetes nevezési listája IDE KATTINTVA érhető el.

Fotó: Suzuki

A bejegyzés trackback címe:

https://enduranceracing.blog.hu/api/trackback/id/tr915345604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása