Endurance Racing

Minden, ami hosszútávú versenyzés

Újabb gyári támogatású csapat az EWC-ben

erc_ducati.jpg

Bővül a motoros hosszútávú-világbajnokság mezőnyében szereplő gyári támogatottságú csapatok köre.

A szeptemberi Bol d'Or egyik érdekessége volt a Hertrampf Racing 100-as rajtszámú motorja: a német alakulat ugyanis egy Ducatival veselkedett neki a 24 órás viadalnak, a verseny az új Panigale V4R debütálását jelentette a hosszútávú versenyzés színterén (nem mintha az olasz márka eddig a műfaj meghatározó szereplője lett volna). Az alakulat becsülettel felkészítette a motort, többek közt új benzintankot, elöl átdolgozott villákat, gyorsan cserélhető fékeket és új kereket is kapott, ám a technika ördöge kifogott rajtuk: a vártnál hűvösebb idő miatt a motor nem melegedett fel eléggé, így nem volt megfelelő a kenése, a komolyabb károsodás megelőzése érdekében pedig inkább a verseny feladása mellett döntöttek.

Nem tudni, hogy ez hozta-e meg a bolognaiak kedvét, mindenesetre a napokban bejelentésre került, hogy a Ducati gyári támogatottságú alakulattal vesz részt a december közepén megrendezésre kerülő sepangi nyolcórás viadalon. Az olasz gyártó azzal a Team ERC Endurance-szal áll össze, akik hosszú éveken át BMW-kel versenyeztek, ráadásul az utolsó évben már gyári támogatással is rendelkeztek. A bajorok azonban a 2019-20-as szezonnak már új gyári alakulattal vágtak neki, így ők is más partnert kerestek.

Mint azt Uwe Reinhardt csapatfőnök elmondta a bajnokság hivatalos oldalának „ami igazán számított a döntés meghozatalában hogy a Ducati rögtön teljes mértékben elköteleződött és komoly támogatást nyújtanak majd a szezon során. Nyilvánvalóan nagy kihívás mindennel elkészülni Sepangra, de nincs rajtunk nyomás. Ez csak afféle teszt lesz éles körülmények között, és a Le Mans-i 24 óráson is csak az a célunk, hogy meglássuk a kockás zászlót". Paolo Ciabatti, a Ducati sportigazgatója emellett hozzátette, a gyárban felállítottak egy hosszútávú versenyzésre specializálódott fejlesztési részleget (szoros együttműködésben a Superbike csapattal), és máris elkészültek pár fejlesztéssel. A motorokat az ERC szerelői a Ducati Corse műhelyében, gyári mérnökök segítségével készíthetik fel, emellett a versenyhétvégén is fogják segíteni a csapatot a Ducati elektronikai mérnökei. 

Fotó: FIM EWC Media

A bejegyzés trackback címe:

https://enduranceracing.blog.hu/api/trackback/id/tr2915331104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása