Endurance Racing

Minden, ami hosszútávú versenyzés

Legendás versenypályákkal bővül a WEC naptára

monza_start.jpg

Sanghai és Interlagos helyett jön Monza valamint Kyalami.

Ahogy előzetesen ígérték, a hétvégén bemutatásra is került a WEC 2020/21-es versenynaptára, mely egyben a hypercar éra első szezonja lesz. A versenyek száma nem változik, továbbra is nyolc forduló áll majd rendelkezésre a bajnoki cím eldöntéséhez, ám két helyszín esetében is változás állt be. Az új szezon is Silverstone-ban fog indulni, ezt követően viszont a mezőny marad az öreg kontinensen, október elején ugyanis Monzába látogatnak el. Az olasz pálya 2017 óta az ELMS versenynaptárának része, ezt megelőzően pedig utoljára 2008-ban látta vendégül az akkor még csak Le Mans Seriesnek nevezett sorozatot. Monza Fuji időpontját, de nem az ő helyét foglalja el a versenynaptárban: a japán futam november elején kerül megrendezésre, azaz Sanghai kerül ki a WEC körforgásából.

December elején jön Bahrein egy nyolcórás futammal, majd szintén egy új helyszín: az eredetileg idén visszatérő, ám végül meghiúsuló brazil futam helyett Kyalamiba látogat el a mezőny februárban – a legendás afrikai helyszín érkezését már régóta pletykálták. A legendés aszfaltcsík nem teljesen új helyszín, igaz utoljára 1984-ben rendeztek rajta hosszútávú-viágbajnoki futamot. Márciusban következik az IMSÁ-val közös hétvége Sebringben (egy 1000 kilométeres verseny képében), hogy aztán április végén Spában a világbajnokság mezőnye a június közepén megrendezésre kerülő 88. Le Mans-i 24 órásra. Kis mértékben változik a versenyek hossza is: az idei két négyórás futam (Silverstone és Fuji) hatórásra hízik, azaz búcsúznak a négyórás WEC-futamok.

A teljes jövő évi versenynaptár:

 

Szeptember 5. – Silverstone (6 órás)

Október 4. – Monza (6 órás)

November 1. – Fuji (6 órás)

December 5. – Bahrein (8 órás)

Február 6. – Kyalami (6 órás)

Március 19. – Sebring (1000km)

Április 24. – Spa (6 órás)

Június 12.-13. – Le Mans-i 24 órás

A bejegyzés trackback címe:

https://enduranceracing.blog.hu/api/trackback/id/tr215353768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása