Endurance Racing

Minden, ami hosszútávú versenyzés

Yamaha elsőség a kvalifikáción, Kovács Bálint csapata legjobbja

755af914891a28c2fa6a6d23a3b91287.png

Yamaha sikert hozott a Sepangi 8 órás futam időmérő edzése, miközben Kovács Bálint és csapata kategóriája 17. helyéről várhatja a holnapi rajtot.

Már a szerdai szabadedzés során is a Franco Morbidelli – Hafizh Syahrin – Michael van der Mark trió volt a legjobb (igaz az ezt megelőző privát teszten az F.C.C. TSR Honda gyorsabb volt náluk egy tizeddel), és ez a helyzet csütörtökre virradóan se változott: a Yamaha Sepang Racing bizonyult a legjobbnak a kvalifikáció első szakaszában, Franco Morbidelli vezetésével (a normál kvalifikáción a három motoros legjobbjának átlaga adja meg a végső sorrendet). Ez még nem döntött a teljes rajtsorrendről, ugyanis a legjobb tíz motoros egy külön Superpole-on küzdött meg az elsőségért. Némiképp meglepetésnek nevezhető, hogy a Suzuki Endruance Racing Team 11. helyével éppencsak lemaradt erről a felvonásról.

A Superpole során (ahol minden csapatból a legjobb időt elérő motoros egyetlen mért kört futhatott) aztán sokáig Somkiat Chantra állt az élen a szintén beugróként szerpelő Honda Asia-Dream Racing with Showa színeiben, ám Morbielli magabiztosnak mondható, nyolc tizedes előnnyel elhalászta előle a pole pozíciót. Harmadikként az F.C.C. TSR Honda végzett, majd az SRC Kawasaki, a BMW gyári istállója, a YART Yamaha és a gyári Ducatit képviselő Team ERC Endurance következik. Ami Kovács Bálintot illeti: a Extéria KPCS Racing Team by EKO összetettben a 47., kategóriájában 17. legjobb időt futotta, de ez nem az ifjú magyar motoroson múlott, aki az edzések és az időmérő alapján messze csapata legjobbja volt.

Az első Sepangi 8 órás verseny szombat reggel magyar idő szerint 6:00-kor veszi kezdetét, és az Eurosporton a teljes versenyt közvetíti majd.

Az előzetes rajtrács IDE KATTINTVA érhető el.

Fotó: FIM EWC Media

A bejegyzés trackback címe:

https://enduranceracing.blog.hu/api/trackback/id/tr8215351418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása