Endurance Racing

Minden, ami hosszútávú versenyzés

Törölték az interlagosi versenyt, módosul a WEC idei naptára

wec_interlagos.jpg

A brazil promóter nem tudott felülkerekedni az anyagi problémákon, így Austin ugrik be a helyére.

Hetek óta terjed a szóbeszéd, hogy a 2014 után a naptárba idén visszatérő Interlagos helyzete korántsem biztos, a napokban viszont hivatalossá vált, hogy a brazil futam nem kerül megrendezésre. Az indoklás szerint a promóternek nem sikerült teljesítenie a vállalásait, így a világbajnokság szervezőinek nem volt más választása, mint alternatív helyszínt keresni. Ez a februári időpont miatt nem volt egyszerű, de a választás végül az austini Circuit of the Americasra esett.

A helyszíncsere időpontváltozással is járt: hogy kitérjenek a február elején megrendezésre kerülő Super Bowl elől, az eredetihez képest két héttel később, február 23.-án kerül megrendezésre a hatórás viadal. Az interlagosi pálya szerződése eredetileg egy évre szólt, további két éves opcióval, de arról egyelőre nincsenek hírek, hogy a várhatóan hétvégén leleplezésre kerülő jövő évi versenynaptár tartalmazni fogja-e a brazil aszfaltcsíkot.

 

A WEC 2019/20-as szezonjának hátralévő versenyei:

8 Hours of Bahrain, Sakhir, december 14.

Lone Star Le Mans, Austin, február 23.

1000 Miles of Sebring, Sebring, március 20.

6 Hours of Spa-Francorchamps, Spa, április 25.

24 Hours of Le Mans, Le Mans, június 13.-14.

 

Fotó: Richard Washbrooke / AdrenalMedia.com

A bejegyzés trackback címe:

https://enduranceracing.blog.hu/api/trackback/id/tr6315337246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása