Endurance Racing

Minden, ami hosszútávú versenyzés

A Toyota az élen Silverstone-ban, szorosan a nyomában a Rebellion

lmp1.jpg

Nem fordult minden a feje tetejére, de úgy néz ki, idén tényleg közelebb lehetnek a privátok a gyári Toyotákhoz.

A Silverstone-I szezonnyitó eddigi három szabadedzése alapján van esély arra, hogy a privátok oly sokat hangoztatott felzárkóztatása ténylegesen megvalósuljon. A Toyota erre a futamra nagyjából 100 kilóval let nehezebb a privátok autóinál, ami meglátszik az időeredményekben is: ugyan a második, illetve harmadik szabadedzésen is a #7-es illetve #8-as autó  volt a leggyorsabb, ám a Rebellion autói sincsenek túlzottan lemaradva – olyannyira, hogy az első szabadedzést meg is nyerte az #1-es, a harmadikon pedig befértek a két Toyota mögé.

Ha figyelembe vesszük, hogy a Toyota a versenyen további kedvezményektől is meg lett fosztva, ha nem is forog veszélyben a japán márka elsősége, idén tényleg nehezebb dolguk lehet. A Ginetta két autója ehhez valószínűleg csak asszisztálni tud majd, igaz lemaradásuk nem jelentős: nagyjából másfél-két másodperces hátránnyal bérelték ki az ötödik-hatodik helyet. Némi porszemet jelent a gépezetben, hogy az #5-ös autó a teljes első szabadedzést kihagyni kényszerült váltóproblémák miatt.

LMP2-ben egyelőre a United Autosport diktálja a tempót, a brit csapat mindhárom szabadedzést behúzta. Legnagyobb riválisuknak a Racing Team Nederland tűnik, akik rendre a legjobb háromban zártak, rajtuk kívül pedig mindhárom alkalommal a Jackie Chan DC Racing és a Cool Racing autói egészítették ki a legjobb négyet. A GTE Pro-ban a Ferrari és a Porsche váltogatja egymást az élen, míg az Aston Martin egy leheletnyi lemaradással következik utánuk, GTE Am-ban pedig a pénteki Aston Martin 1-2-őt követően szombat reggel már az AF Corse #83-as Ferrarija volt a legjobb – megelőzve négy Pro kategóriás gépet is.

Fotó: Toyota Gazoo Racing

A bejegyzés trackback címe:

https://enduranceracing.blog.hu/api/trackback/id/tr4915033368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása